DM 2019

5 DM-medaljer i bueskydning

At skyde med bue og pil har i de seneste år været en sportsgren som mange unge prøver kræfter med. Det kunne også ses ved det netop afholdte stævne i Holstebro. Her kom knap 200 af landets bedste skytter for at kæmpe om titlen som danmarksmester i forskellige aldersgrupper og buetyper – det højeste antal deltagere nogensinde.

På klubplan er bueskydning en sport og fritidsbeskæftigelse, hvor drenge og piger i alle aldre kan være med og få sig en hyggelig stund på skydebanen. Bueskydning anvendes ofte til at koble fra med, men det var bestemt ikke tilfældet for de 8 ungdomsskytter som Aabenraa Bueskyttelaug havde sendt til Danmarksmesterskabet i Holstebro.

At ramme plet ved et DM stævne i bueskydning kræver mest af alt koncentration, og at man er i stand til at gøre de samme bevægelser skud for skud og det fik skytterne rig lejlighed til at teste. Lørdagen blev brugt på at skyde kvalifikationsskydning, der danner grundlag for skytternes seedning til søndagens finalestævne, hvor skytterne skyder mod hinanden parvis – helt til årets medaljer er fordelt.

I år kom søskendeparret Cecilie og Sebastian Petersen begge helt til tops, da de vandt guld i henholdsvis recurve og barbue, mens Jonas Jessen trak det længste strå i kategorien recurve. Emmely Skjemstad var ude i et større drama om guldet, men måtte se sig slået efter 2 omskydninger. Naya Johannsen Asmussen, der deltog ved DM for første gang kom hjem med en velfortjent bronzemedalje.

Fra venstre ses Naya, der fik en bronze. Emmely, der fik sølv, mens Sebastian, Cecilie og Jonas kæmpede sig til en guldmedalje.

DM3D i Fredericia
Lørdag den 21. september var 14 af klubbens skytter til DM3D i Fredericia. Det var en skøn dag sammen med 182 af skyttevenner. Der blev skudt, bandet, smilt og givet High-five.
Efter endt skydning blev til 11 medaljer i alt: Frederik, Sebastian, Jan, Jonas og Nicklas blev dansk mester. Joan, Sisse, Joachim, Jonatan og Stephan fik sølv og Rune fik bronze
Stort tillykke med de fine resultater.

Aabenraa bueskyttelaug ligger igen blandt top 3.